digital MARKETING sajta i muzika


 

Digital Marketing

 


Marketing muzičkih sajtova za početnike1.    Originalan, relevantan i dopadljiv sadržaj sajta je apsolutno neophodan – Ovo ne trebamo posebno ni da naglašavamo. Dobar sadržaj je (ili bi barem trebao da bude) alfa i omega svakog sajta. Kada kreirate sajt (postavljate vesti, video klipove, fotografije i slično), neka njegov sadržaj bude ono što je dopadljivo i privlačno prvo posetiocima vašeg sajta pa tek onda ono što pretraživači “vole”. Izbor pravih ključnih reči, koje ćete “razbacati” svuda po sajtu, je neophodan, ali nemojte preterivati. Odaberite pet ili deset najbitnijh ključnih pojmova, ni više ni manje od toga. Verovali ili ne, Google primeti kada preterate sa brojem ključnih reči i čak vas zbog toga može kazniti. Ukoliko ne možete da odlučite koje su to reči ili pojmovi ključni za vaš sajt i potrebno vam je da vas neko ili nešto malo “pogurne” u pravom smeru, možete koristiti alate kao što su Google Analytics ili Google AdWords (pogotovo njegov Keyword Tool). Ne zaboravite da stavite mapu sajta na vaš sajt zato što će u tom slučaju Google imati pristup svakom njegovom segmentu.

2.    Redovno ažurirajte vaš sajt – Ovo je VEOMA, VEOMA, VEOMA važno! (Mislim da shvatate šta želimo da kažemo!) Ukoliko vaš sajt sadrži sveže informacije, bićete pozicionirani iznad sajtova vaših konkurenata, a vaši obožavatelji i posetioci sajta će vam biti zahvalni. Vaš vebsajt mora da prati svakodnevne promene na tržištu i da konstantno održava ili čak poboljšava svoju poziciju. Ako već govorimo o konkurentima, jedan od gurua internet marketinga Nil Patel (Neil Patel) savetuje sledeće: “Dobar način da se upoznate sa onim šta radi vaša konkurencija jeste da posetite sajtove kao što su Alexa, Compete i Quantcast. Ova tri sajta će vam omogućiti da vidite koliko posetioca imaju sajtovi vaših konkurenata.”

3.    META tagovi – Postoji mnogo argumenata “za” i “protiv” korišćenja META tagova i na vama je da odlučite da li ćete ih koristiti ili ne. Neki tvrde da su ovi tagovi zastareli, da apsolutno ne utiču na povećanje broja posetilaca te da ih najveći pretraživači smatraju nebitnim. Drugi pak kažu da META tagovi postaju veoma važan alat za povećanje prepoznatljivosti sajta. Za koje god se tagove odlučite, neka oni budu odgovarajući.

4.    Neadekvatno kreiranje ili razvijanje mreže linkova – Postoji izreka da su “linkovi za pretraživače kao ulice između web strana”. Razlog za kreiranje mreže linkova je veoma jednostavan – što više linkova upućuje posetioce na vaš sajt, to znači da vas sve više ljudi pominje u vezi nečega. Ali, i tu postoji jedan bitan preduslov – drugi sajtovi će vas pominjati  jedino ako je sadržaj vašeg sajta od nekakve važnosti za njih.
Postoje i drugi načini da pridobijete nove posetioce kao što su CRM (customer relationship management), social bookmarking (da citiramo internet enciklopediju Wikipedia: “social bookmarking je online praksa organizovanja i spremanja linkova, te njihovog označavanja sa ključnim riječima ili tagovima kako bi kasnije takav sadržaj bio lakše dostupan i pretraživ svim korisnicima Interneta”), komentarisanje blogova, bilteni i sl.
Budite kreativni i koristite kombinaciju svih opcija koje su vam na raspolaganju. Takođe, možete da koristite Flickr i Instagram za postavljanje slika. Ne zaboravite YouTube i društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i MySpace. Sveznajući internet stručnjaci preporučuju i popularni SEO alat BrandYourself u kombinaciji sa navedenim alatima.
I na kraju, iako “svaki SEO stručnjak svoj SEO hvali”, ovaj put ćemo hvalu o Total Dizajnu i njegovim SEO veštinama prepustiti Džejku Gakoviku (Jake Gakovik), suvlasniku visoko-pozicioniranog sajta SupremeTracks.com koji se bavi muzičkom produkcijom: 
“Odlično razumevanje koje Total Dizajn ima o tome šta daje rezultate, a šta ne, u kombinaciji sa fantastičnim praktičnim veštinama, čini Total Dizajn visoko-kvalitetnim rešenjem za optimizaciju sajtova. Total Dizajn mi je pomogao da pozicioniram svoju firmu koja se bavi muzičkom produkcijom na prvim stranama Google USA i to uz ključne reči koje su osrednje ili veoma zastupljenje na internetu. Total Dizajn je fokusiran isključivo na učinak! Već sam ga preporučio svim mojim prijateljima koji posluju online i nastaviću da ga preporučujem”.

Za vašu informaciju, SupremeTracks je danas jedan od najpopularnijih online studija za snimanje i produkciju muzike. Ako hoćete da, između ostalog, sarađujete sa najboljim studijskim muzičarima Njujorka, Londona i Amsterdama i aranžerom koji je osvojio Oskara za svoj rad, kao i da koristite usluge visoko-profesionalnog studija, onda svoju potragu završite sa SupremeTracks.com.

Get Rich Quick from Bruce Kasanoff

SEO optimizacija i web dizajn sajta
 

Od početka interneta do danas su prošle četiri generacije web sajtova.

 
Prvi sajtovi su bili nekako više nalik televiziji nego internetu kakvog sada poznajemo, posetilac je bio pasivan, pristupao je sadržajima ali ih nije menjao.


 

 


web marketing Srbija 2013

Google i borba sa Yahoo i ostalim pretrazivacima. 
Predrag Petrovic, Web Marketing & SEO Konsultant


 SEO optimizacija


Biti Prvi u pretrazi nije mala stvar. Uspeti u tome veliki je izazov.
Bori se za mesto pod suncem.


By Predrag Petrovic 

dizajn i web
       marketing


Neke agencije daju garancije.
Neke se od toga uzdrzavaju. Zasto?

SEO
      optimizacija web sajta marketing